Powertex beeld

Wat is Powertex?

Powertex is een universeel medium. Je kunt er materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, gips, styropor, enz.

Powertex is ook uitstekend te combineren met zelfhardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout, zand, Stone Art en Easy3DFlex. Powertex wordt gebruikt voor het maken van beelden, schilderijen, (wand)decoratie, objecten en juwelen.

Je beeld of decoratie kan ook overschilderd worden met olieverf, acryl, latex of Powercolor gemengd met Easycoat of Easy Varnish. In deze combinatie is de verf direct watervast. Powertex droogt aan de lucht, drogen met föhn, Powertex Heat Tool of radiator versnelt de droogtijd. Powertex is er in de kleuren loodgrijs, brons, terracotta, ivoor, groen, zwart, rood, okergeel, blauw en transparant. Doordat je deze kleuren met elkaar kunt mengen, kun je gebruik maken van een groot kleurenpalet.

Powertex4_1000Hoe gebruik je Powertex? Oude t-shirts, lakens, kinderkleertjes, bij voorkeur goed absorberende en voorgewassen materialen, knip je in kleinere stroken. Dompel ze onder in Powertex, wring ze goed uit en drapeer of wikkel ze rond een frame. Gereedschap en handen kun je reinigen met warm water en zeep. Bescherm je kleding, wanneer Powertex is uitgehard gaat dit niet meer uit de kleding.

Powertex heeft Easy3DFlex ontwikkeld voor het maken van prachtige structuren zoals bijvoorbeeld diepe barsten en gedetailleerde afdrukken in klei. Te gebruiken voor het maken van sculpturen en het aanbrengen van structuur in schilderijen.

Easy3DFlex is verkrijgbaar in poedervorm, het is zwaarder dan Stone Art en kent andere technieken dan Stone Art. Je werkt altijd in combinatie met Bister. Om teleurstellingen in het gebruik van dit product te voorkomen is het aan te raden om een training te volgen.

Kunnen mijn werkstukken naar buiten? Jazeker, alle kleuren zijn watervast en vorstbestendig, behalve transparant. Gebruik daarom, ook om de kleuren van de pigmenten te beschermen, steeds Easy Varnish. Deze vernis is waterafstotend door de wax die erin verwerkt is. De decoratie na vernissen zes weken binnen laten uitharden, daarna pas naar buiten.

Naar de workshops

Klik  op onderstaande om te kunnen zien hoe je een mooi beeld of een prachtige schaal kunt maken met Powertex.

Powertex open
Workshop Powertex Marjani
Hoe maak je deze prachtige schaal